Meer dan bomen

Specialist in laanboom spillen, bomen en struiken.

Bomen zijn levende wezens en stellen bepaalde eisen aan hun omgeving. Om de gedragingen van de vele verschillende boomsoorten te kennen is vooral héél veel ervaring nodig. Bij Boomkwekerij De Beerze is door de jaren heen een enorme expertise in bomen ontstaan. Deze bomenkennis stellen wij graag ter beschikking van onze afnemers en andere geïnteresseerden.

We gaan ook graag persoonlijk in gesprek met afnemers. Iedere situatie is anders en gezamenlijk kunnen we komen tot de beste oplossing voor ieder project, groot of klein. Als we weten wat het gewenste eindbeeld is, kunnen we een aantal suggesties doen van geschikte soorten passend bij de toekomstige groeiplaats. Soortkeuze-advies is altijd kosteloos en de geschikte bomen kunnen in de kwekerij worden bekeken.

Specialisme

De belangrijkste vermeerderingsmethoden op ons bedrijf zijn enten en oculeren. Een specialisme dat we sinds vele jaren uitvoeren en waarin we enorm veel vakmanschap en kennis hebben verworven.

Gezonde wortels

De basis is een geselecteerde onderstam die zorgvuldig wordt gesnoeid en opgepot of geplant zodat hij een goed vertakt wortelgestel krijgt. Het oppotten gebeurt in speciale potten waarmee wij voorgoed afrekenen met gedraaide wortels in een p9. Op deze manier ontstaat een  krachtige stam met gezonde wortels die alles in zich heeft om tot een succesvol product uit te groeien.

Kwaliteit

Wij hebben kwaliteit hoog in ons vaandel staan! U koopt een rechte spil met een juiste vertakking en een gezond wortelgestel. Daarnaast is het een sterke, weerbare spil met een goede aangroeikracht en heeft daarmee een laag uitvalpercentage. Door onze mechanisatie kunnen we optimaal rooien en liggen onze spillen maar kort bovengronds. Ze gaan direct naar binnen waar ze gesorteerd en gebundeld worden. We hechten er namelijk grote waarde aan dat uitdrogen geen kans krijgt.

Het bijmesten en daardoor opjagen van planten doen we bewust niet. De plant krijgt bij ons de kans om op natuurlijke wijze uit te groeien tot een sterke spil voor een goede start! We leveren een breed assortiment in verschillende maten, variërend van 200-250 tot 8-10 /10-12cm.

Bezoek onze kwekerij

Hebben wij uw intresse gewekt? Wij nodigen u graag uit om een bezoek aan onze kwekerij te brengen zodat u een optimale indruk krijgt van de mogelijkheden die wij te bieden hebben. Het is gewenst om vooraf een telefonische afspraak te maken.